Over mij

Ik drink nauwelijks alcohol, eet gezond dankzij mijn vriendin Tine, lig rond 22:00 al in mijn bed en ben verslaafd aan trainen. Mensen die mij nu ontmoeten, kennen me niet anders. Maar ik leefde niet altijd zo! Pakweg 10 jaar geleden zag mijn leven er totaal anders uit. Ik was een talentvolle keeper in het veldhockey, maar ik bereikte nooit mijn top. Tijdens de week genoot ik van het studentenleven zoals jullie het kennen. Teveel feesten met teveel drank, te weinig slaap en ongezond eten.

Hoe anders is dat nu. Sinds een jaar of twee ben ik verslaafd. Aan lopen, aan fietsen, aan zwemmen. Aan verbeteren, aan buiten zijn, aan afzien. Aan de flow van zó opgaan in een activiteit dat je omgeving, tijd en ruimte relatieve elementen worden. Iedere dag opnieuw.

Die flow, dat is de essentie van mijn motivatie. De toestand waarin je tijd en plaats vergeet en volledig opgaat in je activiteit. Je ziet alleen de weg vooruit, je voelt je hart kloppen, je ademhaling langs je lippen stromen, het geluid van je voetstappen op de grond. Deze vorm van meditatie is de drug waar ik aan verslaafd ben. Het vormt de brandstof voor mijn innerlijke vlam, mijn motivatie.

Met deze motivatie volbracht ik afgelopen jaar mijn grootste uitdaging: ik ben een Ironman geworden in Mont Tremblant, Canada. Mijn droom werd werkelijkheid. Tijdens mijn lange voorbereidingsperiode leerde ik veel lessen. Over mezelf, over trainen, over voeding, maar zeker ook over intrinsieke motivatie, passie, doelen stellen. Wat ik tegenkwam tijdens mijn voorbereiding leerde ik ook toepassen op mijn werk, of tijdens mijn coaching van keepers. Om mezelf verder te ontwikkelen wil ik deze lessen met jullie delen.

Hoe meer mensen hun innerlijke vuur laten ontvlammen, hoe meer mensen hun dromen laten uitkomen!