5 redenen waarom vroeg opstaan je productiever maakt

Tijdens mijn studententijd woonde ik samen met 4 huisgenoten. 4 mannen die exact hetzelfde in het leven stonden. Samen beleefden we vele avonturen. Aan deze 4 mannen heb ik mijn bijnaam te danken: Wammes. Afgeleid van luiwammes. Ze troffen me meerdere malen in de week terwijl ik een middagdutje deed.

Die tijd ligt ver achter me, want sinds een jaar of twee ben ik grote fan van vroeg opstaan vanwege de volgende 5 redenen.

Lange dagen

Simpel: vroeg opstaan maakt je dag langer. Daardoor heb je tijd voor meer activiteiten! Je propt niet alles in een uur of 10. Maar in een uur of 12, 13 of 14. Die extra uren geven je simpelweg de tijd om meer te doen, of meer kwaliteit te steken in je huidige activiteiten. Heb je nooit tijd om te sporten: sta vroeg op. Geen tijd om te lezen: sta vroeg op. Lees die bladzijden onder het genot van je ontbijt. Meer tijd wakker is meer tijd om te ondernemen!

De wereld zien ontwaken

Tijdens mijn ochtendtrainingen is het altijd een mooi moment als de wereld ontwaakt. De zon die langzaam boven de horizon klimt om de wereld te verlichten. Mensen ontwaken, zijn onderweg naar hun werk of genieten nog even van een koffiestop.

Ik wens iedereen onderweg een goede morgen.

De vrouw die haar hond uitlaat, de man die de krant uit de brievenbus haalt of mijn collega-loper die me tegemoet komt. Het tovert een lach op mijn gezicht, hoe hard ik ook afzie!

Gedaan is gedaan

Ik plan mijn trainingen in vóórdat ik ga werken. Die pakken ze me niet meer af de rest van de dag. Hoe druk mijn werkdag ook mag uitdraaien, of onverwachte klusjes er thuis op me af komen. De ochtenden zijn mijn me-time, als je het zo wilt noemen. Daarin doe ik wat ik wil doen.

Niemand die mij om 6 uur belt.

Niets dat ik zo vroeg al moet doen, dan tijd aan mezelf besteden. En voor mij is dat trainen, stretchen en ontbijten. Vind iets wat jij iedere dag wilt doen en doe dat ’s morgens vroeg!

Rustig beginnen

Vroeg opstaan geeft je extra uren om rustig de dag te beginnen. Je ontwaakt rustig. Werk al wat taken af, voordat de drukte van de dag begint. Een lekker ontbijt maken, je favoriete blog lezen of nog wat filmpjes kijken op Youtube. Pak er rustig je tijd voor. Je vertrekt met een rustig gevoel richting je werk.

Energie

Altijd als ik vroeg op sta onderneem ik meer. De wekker gaat. Ik sta op. De energie stroomt direct door mijn lichaam. Ik schrijf mijn blog, doe mijn training of mijn stretching. Ik plan de rest van mijn dag. Pak een douche.

Ik kom nog steeds ‘vroeg’ aan op mijn werk!

De combinatie van de energie en een zicht op mijn dag geeft me de mogelijkheid om productief te zijn!

Een tip: vroeg opstaan betekent ook ’s avonds vroeg naar bed gaan. Anders ben ik bang dat je het einde van de week niet haalt! De aanpassing van je dagritme kost een paar weken. Geef niet meteen op na een paar dagen. Er is geen short-cut voor je lichaam! Herhaling en volharding is de enige remedie!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.